Beaufort – tender in onze voormalige thuishaven

PROJECT BESCHRIJVING
Het ging hier om de invulling van het laatste kavel van de haven van IJburg te Amsterdam. Eigenlijk een schiereiland met water aan drie zijden. Wonen op één van de leukste plekken van IJburg waar verschillende functies bij elkaar komen: wonen, vrije tijd, een publieke functie en parkeren.
OPDRACHTGEVER
AM Noordwest
JAAR
Februari – juni 2017
UITDAGING
De kracht van je eigen gevoel is een niet te onderschatten energie. Deze tender was in onze thuishaven. Een mooi plan heeft gewonnen in lijn met wat de jury verwachtte. Uiteindelijk blijft de interpretatie hiervan toch de opgave. Ontwikkel je wat de uitvrager wil zien, of kun je verrassen met een nieuw verlangen? Met Beaufort hebben we een extra toevoeging willen maken. Het bleek niet de oplossing.
UITKOMST
Met de collega’s van Xoomlab hebben we een lokale coalitie gemaakt van horeca, ondernemers en de bibliotheek. Dit verpakt in een bijzonder ontwerp. Een plan waarmee we nog meer draagvlak wilden creëren voor de haven en de IJburger om naar toe te gaan.

Locatie

Tender in Ijburg met Xoomlab

Betrokken partijen waarmee we hebben samengewerkt

Logo van Neutelings Riedijk architecten
Logo van Carve bij tender NPD
Logo van Bam Wonen een partner bij de tender
Logo van dGmR bij tender Beaufort
Logo van Vero een partner bij beaufort tender
Logo van Bouwinvest de belegger betrokken bij de tender
Michiel founder van U.minds foto bij cta
Wij vertellen je graag meer
MICHIEL VAN HOOF – FOUNDER
Pand de Molenzoom binnen grotere gebiedsontwikkeling

VASTGOEDADVIES – MOLENZOOM, HOUTEN

Vastgoedadvies met zoektocht naar de beste samenwerking.

Herontwikkeling van kantoorlocatie en omgeving tot gemengde wijk met wonen en werken. Eigenaren van kantoor willen nu of later verkopen aan een projectontwikkelaar en willen advies over verkoopprijs en -strategie

NPD tender gebiedsontwikkeling

GEBIEDSONTWIKKELING – NPD TENDER, UTRECHT

Alle energie voor een winnend plan. Iedereen aan boord en maximaal creatief. 

De uitdaging is in een snelkookpan het gehele proces van concept, naar gebied naar vastgoed te doorlopen. Bij deze tender was de opgave de toevoeging van een functioneel en sociaal programma waar Overvecht echt wat aan zou hebben.