Diensten

Vastgoedontwikkeling is de kunst van het simpel houden

Wij zorgen dat vastgoedontwikkeling simpeler wordt. Stap voor stap – krijg de basis op orde met een echte professionele vastgoedontwikkelaar 

Kennis en ervaring in vastgoedontwikkeling

“Waar hang ik mijn jas op als ik binnen kom? Kan er nog een kastje naast het bed en is er nog plaats voor een kledingkast?” Zit er een kraantje naast de voordeur om de bloemen water te geven, terwijl je een praatje maakt met de buren. Simpele dingen die zo vaak mis gaan. “Dat komt later wel goed!” Wat ons betreft gaat het juist daar om: in een keer goed doen.  

Vastgoedontwikkeling is een project dat via de principes van projectmanagement behoort te verlopen faseren, beslissen en beheersen  

Onze werkwijze is om eerst de basis op orde te brengen en daarmee het project te versimpelen en te stroomlijnen. De klokken gelijk zetten en het beste team voor de opgave samenstellen.  

Vastgoedontwikkeling met de mens in het midden

Hoe wij het proces voor u versimpelen

Eigen huis op orde

Als ontwikkelaar streven we ernaar om heldere doelstellingen te formuleren en vanuit een solide achtergrond te handelen. We merken vaak dat dit aspect ontbreekt, en dat partijen zonder voldoende reflectie en afbakening van hun eigen kaders aan de slag gaan. Door eerst intern orde op zaken te stellen en goed te begrijpen waarom en hoe partijen het proces / project aangaan, kunnen ze betere gesprekspartners zijn, een professionelere opdrachtgever worden en de voortgang versnellen. 

Integraal werken

Gebieds- en Vastgoed ontwikkeling wordt steeds complexer door de vele belangen die ermee gepaard gaan. Het wordt steeds moeilijker om een duidelijk overzicht te krijgen en de juiste koers te bepalen. Bij integraal werken streven we ernaar om de belangen van verschillende partijen en hun routes samen te brengen. Naast het organiseren van het tekenen en rekenen, de waarde(n)propositie en het proces van ruimtelijke ordening vormt dit de kern van ons werk.  

Aan de voorkant regelen

“Aan de voorkant regelen" betekent proactief, in een vroeg stadium problemen aanpakken. Door grondig te plannen, analyseren en belanghebbenden te betrekken voordat een proces of project begint, kunnen we mogelijke obstakels identificeren en oplossingen vinden. Dit voorkomt vertragingen en kosten, en zorgt voor een soepel verloop van het project. Door van achter naar voren te denken en zaken vooraf te regelen, vergroten we het succes en de efficiëntie van onze inspanningen.  

Onze aanpak

De bouwer als duurzame partner

Het vroegtijdig verbinden van vastgoedontwikkeling en realisatie heeft onze voorkeur. Een directe link tussen het bedenken en bouwen is essentieel, maar alleen als het goed wordt gedaan. Bij grotere projecten levert vroegtijdig nadenken over bouwsystemen, bouwplaatsinrichting en bouwvolgorde meerwaarde op. Dit resulteert in voordelen zoals aannemerscommitment, lagere (faal)kosten, verbeterde veiligheid, betere gebouwen en hogere opbrengsten.  

Verbinding vraagt wel om begrip en respect voor elkaars uitdagingen, belangen en problemen. De kennis van het bouwproces raakt steeds meer versnipperd n de kolom. Prefabricage in fabrieken en assemblage op de bouwplaats lijken de toekomst te zijn, hoewel dit niet voor alle projecten en bouwprojecten de oplossing zal zijn. 

man in de bouw die lacht naast een gebouw

Waarom u.minds

Ongewoon betrokken, oplossingsgericht en met een frisse blik. We benaderen projecten menselijk en verbindend, bieden creatieve oplossingen en omarmen nieuwe ideeën en technologieën. 

Ongewoon betrokken

De mens en de natuur staan centraal. We benaderen projecten op een menselijke, verbindende en empathische manier. Onze vooruitdenkende en benaderbare aanpak zorgt voor ongewone betrokkenheid bij elk aspect van het ontwikkelingsproces, in partnerschap met opdrachtgevers en stakeholders. 

Oplossingsgericht

Bij u.minds denken we in mogelijkheden. We zijn wendbaar, constructief en deskundig in het bieden van oplossingen. We luisteren actief naar stakeholders om hun behoeften, doelen en uitdagingen te begrijpen. Samen ontwikkelen we creatieve oplossingen om obstakels te overwinnen en waarde toe te voegen aan elk project. 

Met frisse blik

Wat ons echt onderscheidt, is onze slimme, nieuwsgierige en creatieve aanpak. We omarmen nieuwe ideeën, trends en technologieën met een optimistische blik. Ons team van ervaren professionals brengt een diverse mix van expertise en perspectieven, wat resulteert in innovatieve ontwerpen en duurzame oplossingen. We durven anders te denken en streven ernaar om de norm uit te dagen, zodat onze projecten opvallen in de markt. 

Mens en natuur als basis voor de werkwijze van u.minds

Onze projecten

projecten woonzorg

Vastgoedontwikkeling - Landelijk

Je beste beentje voor, voor een ander

Op een maatschappelijke manier vastgoed ontwikkelen zodat bewoners een fijn thuis hebben. Nu en in de toekomst.  

man met pen en lineaal aan het ontwerpen

Vastgoedontwikkeling - Tilburg

Veilige en beschutte plek

Nieuwe omgevingen creëren met meerwaarde voor speciale doelgroepen: senioren, kwetsbare en dementerende mensen en bewoners met een rugzakje: een mooie interim klus.

het uitzicht vanuit de koffiefabriek

Vastgoedontwikkeling - Amsterdam

Circulaire innovatie met houtbouw

Een houten gebouw met 70 appartementen en ambachtelijke makersruimten in de plint. Het project zorgt voor een opslag van 2.500 ton CO2.

Wat onze klanten zeggen

“U.Minds excelleert in het bewaren van het overzicht en het beheren van het proces, terwijl anderen zich vaak direct op de inhoud richten. Ze begrijpen het belang van het bouwen van relaties en het bereiken van gezamenlijke doelen.  

Ze nemen de tijd om relaties te onderhouden, wat ruimte creëert in het inhoudelijke proces. Dit is een sterke eigenschap van u.minds en ze weten dit goed toe te passen.

“U.Minds adviseerde ons bij complexe eigendomsverhoudingen en hielp deze aan te pakken. In zulke ingewikkelde situaties is het belangrijk om eigenaren elkaar te laten leren kennen. Het is als een gedwongen huwelijk, maar u.minds is gespecialiseerd in het creëren van samenwerking door hun kennis en achtergrond. Ze streven altijd naar meerwaarde in projecten.”

Michelle Taninga – Gemeente Utrecht

De samenwerking met u.minds is zeer positief, zelfs in situaties waar meerdere belangen en druk aanwezig zijn. Het behalen van rendement kan soms botsen met maatschappelijke doelstellingen die een gemeente nastreeft. In zulke gevallen weet u.minds flexibel te handelen en vanuit het perspectief van de andere partij te kijken. Ze schieten niet meteen ideeën af, maar werken professioneel en transparant samen om tot een oplossing te komen.”

Frank Henderson – BetaBuilds
rogier van u.minds

Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?

Heb je vastlopers in je vastgoedprojecten?

Daag ons uit om jouw projecten simpel te maken en te versnellen. 

Samen vinden we innovatieve oplossingen voor een duurzame samenleving, efficiënte processen en brengen we mens en natuur in balans en verbinding.

Laten we bouwen aan de toekomst.

Neem contact op met Rogier de Lint.